Pieczona górka cielęca
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Dietosfera (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 150 g górki cielęcej
- do marynaty mięsa i sałatki świeże zioła: szałwia, bazylia, tymianek
- 3 cytryny
- oliwa z oliwek - 1 łyżka
- 1 cukinia
- 2 zielone szparagi
- 2 białe szparagi
- chili do smaku
- 1 marchewka
- sól i pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cielęcinę oczyszczamy z błon, marynujemy w soku cytrynowym, ziołach, doprawiamy solą i pieprzem, pieczemy w piekarniku 180 st.C. ok. 8-10 minut. Cukinię myjemy, szparagi oczyszczamy i tniemy warzywa w cienkie paski. Sałatkę doprawiamy oliwą z oliwek, solą, pieprzem, sokiem z cytryny i ziołami. Podajemy sałatkę z ciepłym, pokrojonym mięsem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia dietetyczna
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W