Grillowany indyk z pęczakiem z curry
Oceń przepis:
Przygotował:
Grzegorz Łapanowski
- Seria kulinarna:
- Ł'apetyt (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z grilla
Składniki:
Indyk
- 400 g udźca z indyka
- świeża mięta
- świeża kolendra
- 1 kłącze trawy cytrynowej
- 1 cm kłącza imbiru
- sok z ½ cytryny
- sól
- pieprz
- olej sezamowy
Pęczak z curry
- 100 g ugotowanego pęczaku
- kawałek selera
- 1 por
- 1 marchewka
- 1 żółta papryka
- 1 cm korzenia imbiru
- 1 ząbek czosnku
- plaster dyni
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Udziec podzielić na małe porcje. Przygotować marynatę. Zioła, trawę cytrynową i imbir drobno posiekać, dodać olej sezamowy, sok cytrynowy, sól i pieprz. Udziec zalać marynatą i odstawić na ok. 0,5 h. Smażyć na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu.
Przygotowanie pęczaku:
Warzywa pokroić w julienne. Podsmażyć na patelni, dodać posiekany czosnek i imbir. Połączyć z pęczakiem dodać mieszankę indyjskiego curry.
Przygotowanie pęczaku:
Warzywa pokroić w julienne. Podsmażyć na patelni, dodać posiekany czosnek i imbir. Połączyć z pęczakiem dodać mieszankę indyjskiego curry.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W