Śniadanie starego McDonalda
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z grilla
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 grillowana kiełbasa jagnięca
- 1 grillowana kiełbasa wieprzowa
- 200 g grillowanego bekonu
- 100 g steku
- 1 pokrojona czerwona cebula
- 150 g masła
- 1 filiżanka posiekanych grzybów shiitake
- 1 pomidor przekrojony na pół
- 6 jajek
- pół filiżanki śmietany
- 1 posiekany pęczek szczypiorku
- 100 g startego sera
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 180°C.
Na patelni stopić masło. Podsmażyć cebulę i grzyby. Przyprawić solą.
Jajka roztrzepać ze śmietaną.
Na patelni grillowej obsmażyć stek (powinien pozostać krwisty).
Naczynie do zapiekania natłuścić masłem. Ułożyć w nim obie kiełbasy, bekon, obsmażony stek, połówki pomidora i grzyby z cebulą. Wlać mieszankę jajeczno-śmietanową. Posypać startym serem i szczypiorkiem.
Piec przez 12 minut, żeby jajka się ścięły, a ser stopił.
Na patelni stopić masło. Podsmażyć cebulę i grzyby. Przyprawić solą.
Jajka roztrzepać ze śmietaną.
Na patelni grillowej obsmażyć stek (powinien pozostać krwisty).
Naczynie do zapiekania natłuścić masłem. Ułożyć w nim obie kiełbasy, bekon, obsmażony stek, połówki pomidora i grzyby z cebulą. Wlać mieszankę jajeczno-śmietanową. Posypać startym serem i szczypiorkiem.
Piec przez 12 minut, żeby jajka się ścięły, a ser stopił.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Kuchnia Ameryki Północnej
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W