Roladki z cukinii i awokado
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania na karnawał i imprezę, Dania wegańskie
Składniki:
- 3 młode cukinie
- sok z cytryny (do smaku)
- 3 dojrzałe kremowe awokado
- 1 marchewka
- 1 papryka żółta
- 1 papryka czerwona
- 1 nieduża szalotka
- 1 ząbek czosnku
- dowolna zielenina (np. szczypiorek drobny, pietruszka, kiełki)
- wykałaczki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cukinię pokrój drobno wzdłuż za pomocą obieraczki do warzyw.
Awokado obierz i rozdrobnij, dołóż poszatkowane szalotkę i ząbek czosnku, dopraw do smaku sokiem z cytryny i solą.
Obraną marchewkę pokrój podobnie jak papryki w cienkie słupki.
Zwijaj cukinię w rulony nadziewając pastą z awokado. Ozdabiaj słupkami warzyw i zieleniną. Spinaj za pomocą wykałaczek.
Awokado obierz i rozdrobnij, dołóż poszatkowane szalotkę i ząbek czosnku, dopraw do smaku sokiem z cytryny i solą.
Obraną marchewkę pokrój podobnie jak papryki w cienkie słupki.
Zwijaj cukinię w rulony nadziewając pastą z awokado. Ozdabiaj słupkami warzyw i zieleniną. Spinaj za pomocą wykałaczek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W