Koktajl krewetkowy z awokado
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza, Napoje
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:20 dużych, oczyszczonych, ugotowanych krewetek bez pancerzy
2 pokrojone liście sałaty
1 pokrojone w kostkę awokado
2 gałązki koperku
1 łyżka kawioru z łososia
1 cytryna
sól i pieprz
Sos:
ćwierć filiżanki organicznego albo domowego majonezu
1 łyżka koncentratu pomidorowego
3 krople tabasco
1 łyżeczka sosu Worcestershire
1 łyżeczka soku z cytryny
Przygotowanie:
Połączyć składniki sosu. Jeśli trzeba, doprawić do smaku. Tak przygotowany sos można trzymać w lodówce przez 2 dni.
Koktajl podawać w jak najładniejszych kieliszkach albo czarkach. Na dnie ułożyć sałatę i skropione sokiem z cytryny awokado. Przyprawić solą i pieprzem. Krewetki pokroić na kawałki i ułożyć na awokado. Całość w estetyczny sposób polać sosem. Posypać posiekanym koperkiem i kawiorem.
Serwować z szampanem będąc ubranym w elegancką, jedwabną bieliznę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W