Letnia sałatka
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1/4 obranego i pokrojonego w kostkę ogórka
- 1 – 2 obrane
- dojrzałe pomidory
- 1 pieczona
- czerwona papryka
- pokrojona w kostkę
- 1 mała
- posiekana
- czerwona cebula
- 1 pokrojone awokado
- 1 pęczek posiekanych liści mięty
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku (niekonieczne)
- kilka łyżek oliwy
- odrobina octu z czerwonego wina
- odrobina soku z cytryny
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wsyp pokrojone warzywa do naczynia razem z miętą. (Rozmiary warzyw są różne, dlatego ilość dobierz do smaku). Dopraw w ostatniej chwili i polej oliwą, octem i sokiem z cytryny. Posól i popieprz. Dodaj czosnek. Rozłóż sałatkę na liściach sałaty. Warzywa możesz podawać także z serem kozim lub fetą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W