Letnia sałatka

Letnia sałatka
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 1/4 obranego i pokrojonego w kostkę ogórka
  • 1 – 2 obrane
  • dojrzałe pomidory
  • 1 pieczona
  • czerwona papryka
  • pokrojona w kostkę
  • 1 mała
  • posiekana
  • czerwona cebula
  • 1 pokrojone awokado
  • 1 pęczek posiekanych liści mięty
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku (niekonieczne)
  • kilka łyżek oliwy
  • odrobina octu z czerwonego wina
  • odrobina soku z cytryny
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wsyp pokrojone warzywa do naczynia razem z miętą. (Rozmiary warzyw są różne, dlatego ilość dobierz do smaku). Dopraw w ostatniej chwili i polej oliwą, octem i sokiem z cytryny. Posól i popieprz. Dodaj czosnek. Rozłóż sałatkę na liściach sałaty. Warzywa możesz podawać także z serem kozim lub fetą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA