Sałatka z cykorii i orzechów wodnych
Oceń przepis:
Przygotował:
Roger Mooking
- Seria kulinarna:
- Nuta egzotyki na co dzień (odc.18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Orzechy w miodowej glazurze:
1 szklanka orzechów włoskich
2 łyżki miodu
szczypta pieprzu kajeńskiego
szczypta soli
Sałatka z cykorii i orzechów wodnych:
2 cykorie (pooddzielane liście)
2 szklanki orzechów wodnych z puszki, przekrojonych na pół
1 czerwone chili pokrojone w plastry
1 łyżka miodu
1 łyżka octu z białego wina
sok 1 limety
sól
orzechy w miodowej glazurze
Orzechy w miodowej glazurze:
Podgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Blachę wyłóż pergaminem. Na blasze ułóż orzechy wodne.
Skrop orzechy miodem. Dopraw pieprzem kajeńskim i solą. Piecz, aż orzechy przyrumienią się (ok. 10 min).
Sałatka z cykorii i orzechów wodnych:
Do miski wrzuć cykorię, orzechy wodne oraz chili. Dodaj miód, ocet z białego wina, sok z limety. Delikatnie wymieszaj. Dopraw solą. Udekoruj orzechami w miodowej glazurze.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W