Sałatka ze szparagów i czerwonej cebuli
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 pęczki zielonych szparagów
- sok i skórka starta z 1 cytryny
- spory chlust oliwy z oliwek
- garść koperku
- marynowana czerwona cebula (odcinek 20)
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Odłam i wyrzuć zdrewniałe końcówki szparagów. Pozostałe części przetnij na pół. Ugotuj na parze, aż będą jasno zielone i miękkie, ale nie rozgotowane. Od razu zahartuje je w zimnej Wdzie, żeby zatrzymać proces gotowania. Dokładnie odcedź. Wymieszaj szparagi z pozostałymi składnikami, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj od razu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W