Sałatka ze szparagów i czerwonej cebuli

Sałatka ze szparagów i czerwonej cebuli
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 2 pęczki zielonych szparagów
  • sok i skórka starta z 1 cytryny
  • spory chlust oliwy z oliwek
  • garść koperku
  • marynowana czerwona cebula (odcinek 20)
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Odłam i wyrzuć zdrewniałe końcówki szparagów. Pozostałe części przetnij na pół. Ugotuj na parze, aż będą jasno zielone i miękkie, ale nie rozgotowane. Od razu zahartuje je w zimnej Wdzie, żeby zatrzymać proces gotowania. Dokładnie odcedź. Wymieszaj szparagi z pozostałymi składnikami, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj od razu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA