Domowe lemoniady

Domowe lemoniady
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Czerwona lemoniada
Starte buraki zalej przegotowaną wodą i odcedź. Połącz z przestudzonym wywarem imbirowym, dodaj sok z cytryny oraz syrop klonowy do smaku.

Pomarańczowa lemoniada
Soki połącz w dowolnych proporcjach. Dolej przestudzony napar z imbiru i podawaj.

Zielona lemoniada
Zmiksuj natkę pietruszki z wodą oraz z przestudzonym wywarem imbirowym i sokiem z cytryny. Dodaj syrop klonowy lub miód, odcedź na sicie i podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA