Lemoniada ogórkowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje, Dobre dla dzieci
Przygotowanie:
Ogórki umyj i obierz ze skórki. W wyciskarce ślimakowej wyciśnij z nich sok, a następnie dodaj miętę, sok z cytryny oraz wodą w proporcji dowolnej (u nas około 1:1).
Lemoniadę zmiksuj, dosłódź wedle uznania i podawaj po schłodzeniu lub z dodatkiem lodu.
Jeśli dysponujesz tylko, mikserem zmiksowane ogórki odciśnij porządnie przez sitko. Do wykonania lemoniady użyj ogórkowego soku, zaś pozostały ogórkowy miąższ dodaj np. do tzatzików.
Lemoniadę zmiksuj, dosłódź wedle uznania i podawaj po schłodzeniu lub z dodatkiem lodu.
Jeśli dysponujesz tylko, mikserem zmiksowane ogórki odciśnij porządnie przez sitko. Do wykonania lemoniady użyj ogórkowego soku, zaś pozostały ogórkowy miąższ dodaj np. do tzatzików.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W