Lemoniada ogórkowa

Lemoniada ogórkowa
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ogórki umyj i obierz ze skórki. W wyciskarce ślimakowej wyciśnij z nich sok, a następnie dodaj miętę, sok z cytryny oraz wodą w proporcji dowolnej (u nas około 1:1).
Lemoniadę zmiksuj, dosłódź wedle uznania i podawaj po schłodzeniu lub z dodatkiem lodu.
Jeśli dysponujesz tylko, mikserem zmiksowane ogórki odciśnij porządnie przez sitko. Do wykonania lemoniady użyj ogórkowego soku, zaś pozostały ogórkowy miąższ dodaj np. do tzatzików.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA