Lemoniada
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
Przygotowanie:
Syrop cytrynowy:265 g cukru
skórka z 2 cytryn pokrojona w paseczki
Lemoniada:
Wlać do szklanki łyżkę syropu cytrynowego, wrzucić kilka kostek lodu i gałązkę mięty. Wcisnąć sok z połowy cytryny. Wymieszać z zimną wodą do smaku. W razie potrzeby dosłodzić syropem.
Syrop:
Wsypać cukier i pokrojoną skórkę cytrynową do garnuszka z 500 ml wody. Zagotować przez 5 minut. Wystudzić. Przechowywać w szkle w lodówce.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W