Cytrynowe magdalenki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 22)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 150 g mąki
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 150 g masła
- 125 g cukru
- łyżeczka brązowego cukru
- łyżeczka miodu
- 4 jajka
- skórka z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Natłuścić foremkę do magdalenek i wstawić do zamrażalnika. Rozgrzać piekarnik do 200°.
przesiać razem mąkę i proszek do pieczenia. Roztopić masło i wmieszać do niego cukier i miód. Rozbełtać lekko jajka i wlać pomału do masy maślanej. Wmieszać mąkę i wyrobić na rzadkie ciasto. Wlać je do foremki i piec, aż ciastka wyrosną, staną się złociste na krawędziach i wypieczone, przez 10 - 12 min.
przesiać razem mąkę i proszek do pieczenia. Roztopić masło i wmieszać do niego cukier i miód. Rozbełtać lekko jajka i wlać pomału do masy maślanej. Wmieszać mąkę i wyrobić na rzadkie ciasto. Wlać je do foremki i piec, aż ciastka wyrosną, staną się złociste na krawędziach i wypieczone, przez 10 - 12 min.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W