Maślana kapusta włoska
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Przygotowanie:
Składniki:pół główki kapusty włoskiej
55 g masła
sól i pieprz
Przygotowanie:
Usunąć głąb, kapustę poszatkować. Rozgrzać masło w dużym garnku lub na patelni. Wrzucić kapustę, posolić i popieprzyć. Zasmażać, mieszając, aż paski kapusty zmiękną i trochę się skurczą, przez ok. 7 minut.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W