Zielone pesto

Zielone pesto
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.40

Składniki:

  • sezonowa zielenina, np. garść bazylii, rukoli, roszponki, kilka liści jarmużu
  • 2 garści pestek dyni lub migdałów
  • sok z 1 cytryny
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • sól do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmiksuj składniki na gładką masę. Dopraw solą i sokiem z cytryny do smaku. Podawaj jako dip, pastę do kanapek lub – tak, jak u nas – sos do makaronu z żółtej marchwi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA