Placki gryczane z bananem
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne, Placki i placuszki, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 300 g kaszy gryczanej białej
- 2-3 przejrzałe banany
- woda
- masło klarowane lub olej do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kaszę namocz na noc. Następnie odlej wodę i zmiksuj z bananami na gładką masę do konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. W razie potrzeby dolej trochę wody. Usmaż placki na niezbyt gorącej patelni i podawaj z czym lubisz.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dobre dla dzieci
Placki i placuszki
Dania dietetyczne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W