Domowa chałwa
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery, Dobre dla dzieci
Składniki:
- Składniki:
- 500 g sezamu
- miód do smaku
- laska wanilii
- 100 g niesolonych orzeszków pistacjowych
- 2 łyżki kakao i karobu (w dowolnych proporcjach)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Sezam delikatnie podpraż na suchej patelni (bez rumienienia), a następnie rozetrzyj na pastę (można użyć maszynki do mięsa, wyciskarki ślimakowej lub młynka do kawy).
Dodaj miód do smaku i wymieszaj.
Podziel masę na równe części, dodaj do jednej posiekane orzechy pistacjowe, do drugiej rozdrobnioną wanilię, a do trzeciej kakao i karob. Dokładnie wymieszaj każdą z mas.
Włóż chałwę do formy i schłódź w lodówce.
Dodaj miód do smaku i wymieszaj.
Podziel masę na równe części, dodaj do jednej posiekane orzechy pistacjowe, do drugiej rozdrobnioną wanilię, a do trzeciej kakao i karob. Dokładnie wymieszaj każdą z mas.
Włóż chałwę do formy i schłódź w lodówce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W