Zupa-krem z papryki i jabłek
Oceń przepis:
Przygotował:
Daria Ładocha
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Zupy, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 3 czerwone papryki
- 1 duże jabłko
- 1 marchewka
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka masła klarowanego
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
- szczypta kurkumy
- pół łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka mielonej kozieradki
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 litr wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Papryki umyj, usuń nasiona i pokrój w kostkę.
Jabłko obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.
Marchew obierz i pokrój w talarki. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
Rozgrzej masło w garnku i podsmaż cebulę wraz z kozieradką.
Dodaj marchewkę, paprykę oraz jabłko i chwilę podsmażaj. Dodaj wodę wraz ze wszystkimi przyprawami oraz przecierem pomidorowym. Gotuj około 10 minut pod przykryciem.
Na koniec dopraw sokiem z cytryny i zmiksuj na gładki krem.
Jabłko obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.
Marchew obierz i pokrój w talarki. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
Rozgrzej masło w garnku i podsmaż cebulę wraz z kozieradką.
Dodaj marchewkę, paprykę oraz jabłko i chwilę podsmażaj. Dodaj wodę wraz ze wszystkimi przyprawami oraz przecierem pomidorowym. Gotuj około 10 minut pod przykryciem.
Na koniec dopraw sokiem z cytryny i zmiksuj na gładki krem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W