Zupa-krem z papryki i jabłek

Zupa-krem z papryki i jabłek
Oceń przepis:
40 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Daria Ładocha

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy, Dobre dla dzieci

Składniki:

  • 3 czerwone papryki
  • 1 duże jabłko
  • 1 marchewka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • szczypta kurkumy
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka mielonej kozieradki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 litr wody

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Papryki umyj, usuń nasiona i pokrój w kostkę.
Jabłko obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.
Marchew obierz i pokrój w talarki. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
Rozgrzej masło w garnku i podsmaż cebulę wraz z kozieradką.
Dodaj marchewkę, paprykę oraz jabłko i chwilę podsmażaj. Dodaj wodę wraz ze wszystkimi przyprawami oraz przecierem pomidorowym. Gotuj około 10 minut pod przykryciem.
Na koniec dopraw sokiem z cytryny i zmiksuj na gładki krem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA