Pan bagnat

Pan bagnat
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmieszać w misce pomidory, cebulę i liście bazylii. Doprawić octem z czerwonego wina, posolić i popieprzyć. Odstawić na 5 min, żeby przeszło. Przekroić bagietkę wzdłuż i usunąć 2/3 miękiszu, pozostawiając chrupką skórkę. Natrzeć wnętrze czosnkiem i obficie spryskać oliwą. Napełnić bagietkę masą pomidorową. Pozostały sok nałożyć łyżką na wierzch skórki, a resztą polać masę. Ułożyć warstwę z pokrojonych oliwek. Na nie położyć plasterki jajka, posolić, popieprzyć i nkryć górną częścią bagietki, mocno przyciskając. Zawinąć w papier śniadaniowy. Im dłużej bagietka w nim poleży, tym bardziej nasiąknie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA