Paszteciki ze szpinakiem i fetą

Paszteciki ze szpinakiem i fetą
Oceń przepis:
145 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 3 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Szpinak rozmrażamy i osączamy na sicie. Dodajemy poszatkowany czosnek, pokruszony ser feta, jajo, pieprz, gałkę muszkatołową. Dokładnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Ciasto rozkładamy na blacie i tniemy w paski szerokości ok. 10 cm. Na jednym z pasków układamy rządek szpinaku wszerz o grubości ok.1,5 cm, smarujemy jajem i zwijamy ciasto. Odcinamy nadmiar ciasta i znów układamy rządek szpinaku itd. Boki pasztecików można posklejać, żeby farsz w trakcie pieczenia nie wypływał. Na wierzchu robimy kilka małych otworów, smarujemy całość jajem i obsypujemy sezamem. Pieczemy ok. 25 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA