Różowe kawałki rabarbaru

Różowe kawałki rabarbaru
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 375 g cienkiego rabarbaru
  • 1/2 szklanki cukru
  • woda

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Pokrój rabarbar w kawałku długości palca. Ułóż je, jedną warstwą w brytfannie. Posyp cukrem. Skrop 1 – 2 łyżkami wody. Piecz 20 min. Rabarbar wyjmij łopatką na półmisek. Całość polej różowym, rabarbarowym sosem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA