Słodkie grzanki z kozim serem
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Maryla al dente (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 plastry czerstwej drożdżówki lub chałki. Znakomita jest wyrośnięta babka z kruszonką
- 25 ml Martini Bianco
- łyżeczka esencji waniliowej
- 2-3 jajka w zależności od wielkości grzanek
- 20 ml śmietanki
- mleka lub wody
- szczypta soli
- 2 łyżki masła
- 100 g koziego twarogu
- 200 g różnych owoców jagodowych
- 4 łyżki miodu
- kolorowy świeżo zmielony pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Skrop drożdżówkę Martini. Roztrzep jajka ze śmietanką, esencją waniliową i szczyptą soli. Rozgrzej masło na patelni. Panieruj plastry ciasta w masie jajecznej. Smaż na złoty kolor z obu stron. Usmażone grzanki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na usmażone grzanki pokrusz twaróg i wstaw je do piekarnika z włączoną funkcją grillowania, aż ser się podpiecze. Gotowe grzanki obsyp owocami, polej miodem i oprósz pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W