Omlet japoński

Omlet japoński
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia japońska

Składniki:

  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju z dyni
  • kilka kropel sosu sojowego
  • ½ małego chilli
  • bazylia
  • 1 pęczek natki pietruszki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zioła posiekać. Jajka wymieszać w naczyniu starając się nie robić baniek powietrza (nie odrywać widelca od dna). Połączyć z ziołami i resztą składników. Na rozgrzaną patelnię wlać cienką warstwę masy, smażyć na małym ogniu do ścięcia całości tak, by spód się nie rumienił. Przy pomocy pałeczek lub płaskiej łyżki zawijać omlet w plaski rulon, odsunąć go na brzeg patelni, a na odsłoniętą część patelni wlać następną warstwę masy. Podawać z mieszanymi sałatami, kiełkami i pomidorkami koktajlowymi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA