Omlet japoński
Oceń przepis:
Przygotował:
Grzegorz Łapanowski
- Seria kulinarna:
- Ł'apetyt (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia japońska
Składniki:
- 1 jajko
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oleju z dyni
- kilka kropel sosu sojowego
- ½ małego chilli
- bazylia
- 1 pęczek natki pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zioła posiekać. Jajka wymieszać w naczyniu starając się nie robić baniek powietrza (nie odrywać widelca od dna). Połączyć z ziołami i resztą składników. Na rozgrzaną patelnię wlać cienką warstwę masy, smażyć na małym ogniu do ścięcia całości tak, by spód się nie rumienił. Przy pomocy pałeczek lub płaskiej łyżki zawijać omlet w plaski rulon, odsunąć go na brzeg patelni, a na odsłoniętą część patelni wlać następną warstwę masy. Podawać z mieszanymi sałatami, kiełkami i pomidorkami koktajlowymi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W