Tort wiśniowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań 2 (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 3 czekoladowe blaty biszkoptowe
- ½ litra śmietanki 36%
- 3 tabliczki gorzkiej czekolady
- 2 szklanki wiśni z wiśniówki
- 2 kieliszki wiśniówki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nasączyć biszkopt wiśniówką. W garnku podgrzać pół litra śmietanki tortowej o zawartości 36% tłuszczu. W cieplej śmietance, rozpuścić 2 tabliczki gorzkiej czekolady. Masę ostudzić i chłodną włożyć na 10 minut do zamrażalnika, żeby odrobinę zesztywniała. Na nasączonych blatach kolejno układać masę i wiśnie. Całość pokryć czekoladą i udekorować pozostałymi wiśniami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W