Tort wiśniowy

Tort wiśniowy
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 3 czekoladowe blaty biszkoptowe
  • ½ litra śmietanki 36%
  • 3 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 2 szklanki wiśni z wiśniówki
  • 2 kieliszki wiśniówki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nasączyć biszkopt wiśniówką. W garnku podgrzać pół litra śmietanki tortowej o zawartości 36% tłuszczu. W cieplej śmietance, rozpuścić 2 tabliczki gorzkiej czekolady. Masę ostudzić i chłodną włożyć na 10 minut do zamrażalnika, żeby odrobinę zesztywniała. Na nasączonych blatach kolejno układać masę i wiśnie. Całość pokryć czekoladą i udekorować pozostałymi wiśniami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA