Śliwki w occie
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Spiżarnia Maryli (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przetwory
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 kg śliwek węgierek bez pestek
- 0,5 kg cukru
Zalewa
- 1 szklanka octu 10 procentowego
- 1 szklanka wody
- 8 goździków
- 4 kardamony
- pół laski cynamonu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotować składniki zalewy w emaliowanym garnku. Dorzucić śliwki, potrząsnąć i zostawić na całą noc. Następnego dnia odlać ocet, ale nie osuszać śliwek. W wypieczonych w piekarniku słoikach ułożyć śliwki każdą warstwę przesypując cukrem. Zamknąć wygotowanymi pokrywkami. Pasteryzować 20 minut w garnku wyłożonym ściereczką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W