Szybka owsianka z jagodami i mango

Szybka owsianka z jagodami i mango
Oceń przepis:
42 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 120 g mieszanki płatków owsianych
  • szczypta soli
  • ok. 500 ml mleka 2%
  • ½ świeżego mango
  • 2 łyżki mrożonych jagód
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • świeża melisa do dekoracji

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Płatki zalewamy mlekiem i wstawiamy na nieduży gaz, dodajemy szczyptę soli i podgrzewamy. W tym czasie kroimy mango na mniejsze kawałki. Do płatków dodajemy syrop z agawy i wrzucamy jagody. Krótko podgrzewamy mieszając. Owsiankę nakładamy do miseczek i dekorujemy plastrami mango i listkami melisy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA