Drożdżowe z Lubelszczyzny z cebulą i domowym twarogiem

Drożdżowe z Lubelszczyzny z cebulą i domowym twarogiem
Oceń przepis:
46 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Polska ze smakiem (odc. 01)
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 900 g mąki
  • 20 g drożdży
  • 500 ml ciepłej wody
  • Łyżeczka cukru
  • 25 g soli
  • Farsz:
  • 600 g cebuli
  • 300 g białego twarógu
  • 300 ml wiejskiej śmietany
  • olej Kujawski z bazylią

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Z w/w składników przygotuj ciasto drożdżowe, odstaw. Cebulę pokrój w kostkę i duś do miękkości. Kiedy cebula będzie miękka, połącz ją z serem...

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA