Drożdżowe z Lubelszczyzny z cebulą i domowym twarogiem

Oceń przepis:
Przygotował:
Andrzej Polan
- Seria kulinarna:
- Polska ze smakiem (odc. 01)
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 900 g mąki
- 20 g drożdży
- 500 ml ciepłej wody
- Łyżeczka cukru
- 25 g soli
- Farsz:
- 600 g cebuli
- 300 g białego twarógu
- 300 ml wiejskiej śmietany
- olej Kujawski z bazylią
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Z w/w składników przygotuj ciasto drożdżowe, odstaw. Cebulę pokrój w kostkę i duś do miękkości. Kiedy cebula będzie miękka, połącz ją z serem...
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W