Ogrodowa przekąska serowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Gieno Mientkiewicz
- Seria kulinarna:
- Przez dziurkę od sera (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 20 dag sera korycińskiego (młodego, do tygodnia)
- 3 łyżeczki powideł śliwkowych
- 3 łyżeczki dżemu z czarnej porzeczki
- 2 łyżki maku
- 2 łyżki miodu gryczanego
Musztarda owocowa:
- 3 suszone morele
- 1 suszona figa
- ½ ostrej papryczki
- 1 duża łyżka miodu gryczanego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ser pokroić w kwadraty i rozłożyć je na półmisku (paterze lub desce), dzieląc na trzy strefy.
Pierwszą z nich po połowie udekorować dżemem i powidłami. Do drugiej zrobić owocową musztardę. Morele, figę i papryczkę, drobno posiekać. Całość ukręcić w moździerzu z dodatkiem miodu. Tak przygotowaną musztardą ozdobić serowe kwadraty w drugiej strefie. Do trzeciej należy uprażyć mak na suchej patelni, posypać nim trzecią strefę serków i polać miodem. Całość można przyozdobić jadalnymi kwiatami.
Pierwszą z nich po połowie udekorować dżemem i powidłami. Do drugiej zrobić owocową musztardę. Morele, figę i papryczkę, drobno posiekać. Całość ukręcić w moździerzu z dodatkiem miodu. Tak przygotowaną musztardą ozdobić serowe kwadraty w drugiej strefie. Do trzeciej należy uprażyć mak na suchej patelni, posypać nim trzecią strefę serków i polać miodem. Całość można przyozdobić jadalnymi kwiatami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W