Grochówkokapuśniak
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- Zimowe ATELIER SMAKU (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Zupy
Składniki:
- 25 dag suchego łuskanego grochu
- 70 dag ziemniaków
- 20 dag marchwi
- 10 dag pietruszki
- 50 dag kiszonej kapusty
- 1/2 kostki wędzonego tofu
- 5 dag suszonych wędzonych śliwek
- 6 łyżek oleju
- 10 ziaren ziela angielskiego
- 6 liści laurowych
- 1 łyżeczka zmielonego kminu
- 1 łyżeczka zmielonego kminku
- 1 łyżeczka zmielonej kolendry
- 1/3 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
- 1/3 łyżeczki cząbru
- 2 łyżki majeranku
- 1/3 łyżeczki kurkumy
- 3 łyżeczki soli
- 3 litry wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do gotującej się wody dodajemy groch. Po 10 minutach dorzucamy marchewkę i pietruszkę pokrojone w plasterki. Po kolejnych 5 minutach dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy jeszcze 15 minut. Dorzucamy kapustę kiszoną, śliwki i przyprawy podsmażone przez chwilę na 3 łyżkach oleju, solimy i na samym końcu dodajemy wędzone tofu, uprzednio pokrojone w kostkę i podsmażone na 3 łyżkach oleju. Gotujemy jeszcze 5 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W