Tortille z warzywami, sardynkami i tuńczykiem
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 2 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Placki i placuszki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 4 tortille pszenne
- 1 marchewka bordowa pokrojona w zapałki
- 1 marchewka żółta pokrojona w zapałki
- 4 liście sałaty rzymskiej
- ½ papryki żółtej pokrojonej w paski
- ½ papryki czerwonej pokrojonej w paski
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 puszka sardynek w oliwie z oliwek
- mały korzeń galangalu, starty
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka octu białego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotuj dwie tortille z marchewkami, liśćmi sałaty rzymskiej i tuńczykiem. Pozostałe dwie przygotuj z papryką, liśćmi sałaty rzymskiej i sardynkami.
Sos – wymieszaj miód ze startym korzeniem galangalu, octem, oliwą i sosem sojowym.
Serwuj tortille na zimno z sosem.
Sos – wymieszaj miód ze startym korzeniem galangalu, octem, oliwą i sosem sojowym.
Serwuj tortille na zimno z sosem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W