Kiszonki z rzepek Mamy Alicji z warzywnymi plackami Jagny
Oceń przepis:
Przygotował:
Jagna Niedzielska
- Seria kulinarna:
- Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Placki i placuszki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 ziemniak
- 1 cukinia
- 1 marchewka
- 1 jajko
- 4 łyżki mąki pszennej
- kiszonki z rzepek (patrz osobny przepis)
- 200 ml kwaśnej śmietany
- olej rzepakowy
- sól
- czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki, cukinię, marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj z jajkiem, szczyptą soli oraz mąką.
Na patelni rozgrzej sporą ilość tłuszczu, następnie smaż placki z obu stron tak, żeby były wyraźnie zarumienione.
Usmażone placuszki odłóż na chwilę na ręcznik papierowy, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Gotowe placki podawaj z kleksem kwaśnej śmietany oraz piklami z rzepek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Placki i placuszki
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W