Zapiekanka mięsno-warzywna
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam w sieci: patenty i triki (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Zapiekanki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 400 g mięsa mielonego
- 100 g kiełbasy
- 2 puszki pomidorów bez skórki
- 2 marchewki
- 2 cebule
- 1 korzeń pietruszki
- 200 g zielonego groszku mrożonego
- 1 ząbek czosnku posiekany
- 600 g ziemniaków
- 100 g sera zółtego tartego
- 2 jajka
- majeranek
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- olej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kiełbasę i warzywa pokrój w kostkę i obsmaż na oleju. Dodaj czosnek, chwilę podduś i dodaj mięso mielone. Dodaj pomidory razem z sokiem i duś do momentu aż płyn odparuje i całość zgęstnieje. W tym czasie ugotuj ziemniaki, przeciśnij przez praskę i dodaj jajka oraz ser. Dopraw puree solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Do uduszonego mięsa dodaj groszek, sól, pieprz i majeranek. Wyłoż wszystko do naczynia do zapiekania i wyszprycuj na to ziemniaki. Wstaw do piekarnika o temperaturze 180 st. C i piecz przez ok. 1 godzinę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W