Kurczę z kaszą gryczaną, warmińskim pesto i chrupiącą marchewką
Oceń przepis:
Przygotował:
Andrzej Polan
- Seria kulinarna:
- Polska ze smakiem (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 4 szt. piersi z kurczaka
- olej Kujawski
- tymianek
- pieprz
- sól
- szałwia
- skórka z cytryny
- 200 g nieprażonej kaszy gryczanej
- pęczek młodej włoszczyzny
- pęczek młodej marchewki
- olej Kujawski z bazylią i czosnkiem
- pęczek natki pietruszki
- ser tarty Bursztyn
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kurczaka spraw świeżym tymiankiem, szałwią, skórką z cytryny i odważnie obsyp solą i pieprzem. Odstaw na kilka godzin, najlepiej na noc . Zamarynowanego kurczaka osusz ręcznikiem papierowym. Mięso ułóż w garnku, zalej olejem Kujawskim...
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W