Tatar ze śledzia
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Przykaza
- Seria kulinarna:
- Jak Piotr przykazał (odc.12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 szalotka
- śledź
- świeży majeranek lub oregano
- kilka kropli soku z cytryny
- 1 łyżeczka cukru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Drobno posiekać szalotkę, śledzia pokroić w drobną kostkę, 3-5 mm. Dodać świeży majeranek lub oregano, sok z cytryny (symbolicznie) i odrobinę cukru, dużo czarnego pieprzu, ewentualnie jak ktoś lubi trochę oleju, np. słonecznikowego. Podawać na grzankach, chlebie albo z gorącym ziemniakiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy na Boże Narodzenie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W