Rybne pakieciki z ziołami
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ainsley rusza w plener (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia argentyńska
Składniki:
- po jednym filecie z ryby na osobę (bez ości
- ale ze skórą
- przykrojone tak
- by miały regularny kształt) -może być pstrąg
- łosoś lub tuńczyk
- po jednej małej gałązce świeżych ziół na każdy filet: oregano
- tymianek
- szałwia
- rozmaryn
- konopny sznurek
- namoczony na 15 minut w zimnej wodzie
- paski skórki
- skrojone z cytryny
- sól
- pieprz
- oliwa do polania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Każdy filet obwiązać na krzyż namoczonym sznurkiem (jak prezent wstążeczką). Pod sznurek od strony bez skóry wsunąć po gałązce ziół każdego rodzaju. Posypać solą i pieprzem, polać oliwą. Piec na grillu na średnio rozgrzanych węglach (najpierw stroną bez skóry) 3-4 minuty z każdej strony, w zależności od grubości ryby. Podawać na kopczyku listków, przyprawionych oliwą, sokiem z cytryny i pieprzem i solą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W