Śledź w musztardzie z ziemniaczanym plackiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Andrzej Polan
- Seria kulinarna:
- Polska ze smakiem (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 4 płaty marynowanego śledzia
- łyżka miodu akacjowego
- łyżka octu jabłkowego
- 3 łyżki musztardy francuskiej
- 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany
- łyżka koperku
- olej Kujawski z pomidorami, czosnkiem i bazylią
- Placki ziemniaczane:
- 4 ziemniaki
- 2 łyżki oleju Kujawskiego 3 ziarna
- rozmaryn
- szczypiorek
- sól
- pieprz
- Dodatki:
- 2 ogórki małosolne
- kilka grzybów marynowanych
- czerwona cebula
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Miód, ocet, musztardę utrzyj. Powoli dodaj olej Kujawski z pomidorami czosnkiem i bazylią. Na koniec dodaj śmietanę i posiekany koperek.
Ziemniaki pokrój w cienkie plastry, a następnie w paski - jak makaron domowy. Odciśnij z nich sok, połącz z olejem Kujawskim 3 ziarna, solą, rozmarynem,szczypiorkiem i pieprzem. Na rozgrzanej patelni smaż małe placki, z jednej i drugiej strony.
Dobrze zamarynowane śledzie podaj z sosem, ogórkami małosolnymi, czerwoną cebulą grzybami marynowanymi i plackiem ziemniaczanym. Smacznego!
Ziemniaki pokrój w cienkie plastry, a następnie w paski - jak makaron domowy. Odciśnij z nich sok, połącz z olejem Kujawskim 3 ziarna, solą, rozmarynem,szczypiorkiem i pieprzem. Na rozgrzanej patelni smaż małe placki, z jednej i drugiej strony.
Dobrze zamarynowane śledzie podaj z sosem, ogórkami małosolnymi, czerwoną cebulą grzybami marynowanymi i plackiem ziemniaczanym. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W