Kiszone jabłka
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia ukraińska
Składniki:
- 10 niedużych zdrowych jabłek
- 10 liści porzeczki
- 10 liści wiśni
- 10 liści winogron
- 2 kawałki kory cynamonu
- 2 litry wody
- 2 łyżki soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na dno kamiennego garnka układamy połowę liści z przyprawami, a na nich układamy umyte jabłka. Przykrywamy resztą liści. Następnie zalewamy wszystko przegotowaną i ostudzoną wodą z solą. Garnek odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce. Jabłka są gotowe po około 2 tygodniach.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W