Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia ukraińska
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 1 opakowanie suszonych buraków
  • 50 dag ziemniaków
  • 50 dag fasolki szparagowej - może być mrożona
  • 1 opakowanie śmietany
  • 1 miękki
  • rozpuszczający się serek topiony
  • 1 plaster utartego selera
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1/2 łyżeczki cząbru
  • 1 łyżeczka curry
  • 1/2 łyżeczka pieprzu
  • sól do smaku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • kilka łyżek octu jabłkowego
  • 2 łyżki oleju
  • 2-3 l wrzącej wody

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Utarty seler podsmażamy na oleju w garnku z pieprzem i curry przez około 1 min. Dolewamy wodę. Dorzucamy pokrojoną fasolkę, ziemniaki oraz suszone buraki i resztę przypraw. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania solimy, dodajemy serek topiony, sos sojowy i ocet jabłkowy. Łyżkę śmietany dodajemy bezpośrednio do zupy na talerzach.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA