Zapiekane owoce pestkowe
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 1 kg mieszanki dojrzałych owoców pestkowych (brzoskwinie
- śliwki
- morele) przepołowionych i bez pestek
- 110 g masła
- 95 g sypkiego cukru
- 2 łyżki wody
- 30 g uprażonych migdałów w plasterkach
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nasmarować masłem brytfannę i ułożyć w niej owoce, skórkami do dołu. Nałożyć na nie masła. Posypać cukrem. Wlać na dno wody. Zakryć folią i zapiekać owoce do miękkości, przez ok. 10 min. Odkryć i dokończyć pieczenie przez 10 min, aż owoce zaczną się rozpadać. Podawać posypane prażonymi migdałami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W