Zapiekane owoce pestkowe

Zapiekane owoce pestkowe
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nasmarować masłem brytfannę i ułożyć w niej owoce, skórkami do dołu. Nałożyć na nie masła. Posypać cukrem. Wlać na dno wody. Zakryć folią i zapiekać owoce do miękkości, przez ok. 10 min. Odkryć i dokończyć pieczenie przez 10 min, aż owoce zaczną się rozpadać. Podawać posypane prażonymi migdałami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA