Quiche
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.22)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 spód tarty
  • najlepiej wypieczony - patrz przepis na pikantne ciasto

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wyłóż wybrane przez siebie nadzienie na spód tarty. Wymieszaj jajka z mlekiem i dopraw mieszankę solą i pieprzem. Zalej nadzienie. Piecz tartę w temperaturze od 160°C – 190°C przez 25 min, aż nadzienie zsiądzie się.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA