Ostrygi z marynowaną szalotką

Ostrygi z marynowaną szalotką
Oceń przepis:
37 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • różowa szalotka w cienkich plasterkach
  • pół miarki octu z czerwonego wina
  • 100 g cukru
  • 24 ostrygi

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wrzucić do rondelka szalotkę i cukier, zalać octem. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 min. Wyjąć i ostudzić. Przełożyć do miseczki. Pootwierać ostrygi. Ułożyć w muszlach na półmisku i od razu podawać z marynowaną szalotką jako dodatkiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA