Ostrygi z marynowaną szalotką
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- różowa szalotka w cienkich plasterkach
- pół miarki octu z czerwonego wina
- 100 g cukru
- 24 ostrygi
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wrzucić do rondelka szalotkę i cukier, zalać octem. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 min. Wyjąć i ostudzić. Przełożyć do miseczki. Pootwierać ostrygi. Ułożyć w muszlach na półmisku i od razu podawać z marynowaną szalotką jako dodatkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W