Papryki faszerowane tuńczykiem i makaronem

Papryki faszerowane tuńczykiem i makaronem
Oceń przepis:
45 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 5 (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Makaron gotujemy krótko, żeby lekko zmiękł, szybko odcedzamy i hartujemy pod bieżącą wodą.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Papryki myjemy, suszymy, przekrajamy na pół i wycinamy gniazda nasienne, zachowując ogonki.
Tuńczyka odcedzamy z zalewy lub oleju. W misce mieszamy makaron, rozdrobnionego tuńczyka, poszatkowany czosnek, tymianek, rozmaryn i kapary. Pomidorki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do reszty składników. Przyprawiamy wszystko solą i pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Wbijamy całe jajo i łączymy składniki. Faszerujemy papryki, obsypujemy wierzch serem i pieczemy ok. 30 minut. Podajemy gorące np. z dodatkiem ajvaru.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA