Sola w sosie z gorgonzoli i szpinaku
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 4 filety z soli
- łyżka mąki
- 4 łyżki oliwy
- sól
Sos
- 100g gorgonzoli
- łyżka masła
- 2 łyżki brandy
- 400g szpinaku
- szklanka śmietany kremówki
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotować sos: wilgotny, umyty szpinak wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem, posypać solą i pieprzem, zamieszać. Gdy liście zwilgotnieją zdjąć z patelni. Rozgrzać masło, dodać ser i podgrzewać, aż się rozpuści. Wlać brandy, odparować. Dodać śmietankę, pogotować chwilę razem aż sos będzie gładki i trochę zgęstnieje. Dodać uduszone liście szpinaku i doprawić. Solę posolić i oprószyć mąką, usmażyć na złoto. Do gorącego sosu włożyć usmażoną solę i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W