Penne z sosem grzybowym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 39)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 opakowanie razowego makaronu penne
- 2 łyżki oliwy
- 1 pokrojony por
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 2 anchois (opcjonalnie)
- 3 filiżanki mieszanych grzybów
- półtorej filiżanki mleka sojowego
- 1 łyżeczka soli morskiej
- 2 filiżanki młodych liści szpinaku
- ⅓ filiżanki koperku
- skórka z jednej cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Por podsmażyć na oliwie, dodać czosnek i anchois. Smażyć przez 30 sekund. Dodać grzyby i smażyć, aż zmiękną. Wlać mleko sojowe i gotować przez 2 minuty, aż sos zacznie gęstnieć. Przyprawić do smaku. Zdjąć z ognia i dodać ugotowany makaron. Wsypać koperek, liście szpinaku i wymieszać. Przed podaniem posypać skórką z cytryny.
Por podsmażyć na oliwie, dodać czosnek i anchois. Smażyć przez 30 sekund. Dodać grzyby i smażyć, aż zmiękną. Wlać mleko sojowe i gotować przez 2 minuty, aż sos zacznie gęstnieć. Przyprawić do smaku. Zdjąć z ognia i dodać ugotowany makaron. Wsypać koperek, liście szpinaku i wymieszać. Przed podaniem posypać skórką z cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia włoska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W