Stek z sosem czekoladowym

Stek z sosem czekoladowym
Oceń przepis:
46 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 3 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W miseczce połącz wszystkie składniki marynaty. Mięso natrzyj marynatą i odstaw na godzinę, żeby wszystkie smaki się przegryzły. Zrób sos czekoladowy. W rondelku na gazie podgrzej ciemne piwo. Dodaj do niego przyprawy: ziarna kawy, pieprz cayenne,cynamon. Do gotującego się piwa dodaj kostki czekolady, sok i skórkę z limonki. Na koniec dodaj mało. Wszystkie składniki mieszaj, aż zgęstnieją. Patelnię grillową rozgrzej. Pamiętaj, żeby steki, które smażysz, miały temperaturę pokojową. Steki smaż po 4 minuty z każdej strony. Na patelnie dorzuć cebulki. Usmażone steki podaj ze świeżymi warzywami i sosem czekoladowym. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA