Sałatka z marchwi
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia żydowska
Składniki:
- 2-3 duże obrane marchewki starte na tarce o dużych oczkach
- 3 pomarańcze
- kawałek świeżego imbiru (1,5 cm)
- garść rodzynek
- pół szklanki porto
- 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
- sól
- pieprz
- zielenina do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wolno gotować rodzynki w porto aż do całkowitego wyparowania płynu. Obrać dwie pomarańcze. Przygotować sos z oliwy, soku z jednej pomarańczy, soli, pieprzu i startego imbiru. Wymieszać marchew z sosem, rodzynkami i cząstkami pomarańczy wykrojonymi spomiędzy białych błonek. Udekorować zieleniną (listki pietruszki, kolendry).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W