Tajskie wegańskie curry

Tajskie wegańskie curry
Oceń przepis:
68 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Vienio

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na rozgrzany olej w rondlu wrzucamy dużą szklankę brązowego ryżu. Wrzątek w ilości 2 szklanek dodajemy, kiedy ryż nabierze temperatury. Przykrywamy przykrywką i gotujemy na małym ogniu. W woku lądują pokrojone warzywa, które smażymy do momentu, aż się przyrumienią.
Dodajemy sos sojowy oraz pastę curry (jedną łyżkę stołową).
Dodajemy pół dużej puszki mleka kokosowego. Mleko momentalnie rozpuszcza się. Powstaje aromatyczny sos.
Dodajemy sok z połowy limonki. Ryż ląduje w misce. Sos podajemy oddzielnie, ozdobiony natką kolendry.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA