Zupa nic z makaronem
Oceń przepis:
Przygotował:
Kinga Paruzel
- Seria kulinarna:
- Z.U.P.A. (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 500 ml mleka
- 500 ml śmietany 30%
- 3 jaja
- 150 g drobnego cukru
- laska wanilii
- makaron literki
- świeża mięta
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do garnka wlej mleko i śmietanę kremówkę (30%) oraz włóż przekrojoną na pół laskę wanilii. Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z połową cukru, by stały się puszyste i kremowe. Do gotującego się mleka i śmietany wsyp makaron. Białka ubij na sztywną pianę, dodając powoli resztę cukru. Do zupy wlej żółtka z cukrem i wyjmij laskę wanilii. Następnie z białek formuj kluseczki i kładź je na delikatnie gotującej się zupie. Gotuj je 2 min z każdej strony. Do miski wlej część płyną zupy z makaronem i delikatnie nałóż upieczone białko. Całość posyp miętą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W