Czysta zupa grzybowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Kinga Paruzel
- Seria kulinarna:
- Z.U.P.A. (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie, Dania z grzybów
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 5 dag suszonych prawdziwków
- 1,5 l bulionu warzywnego
- makaron łazanki
- 1 łyżka masła
- 6 łyżek śmietany 18%
- 10 gałązek rukoli
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Grzyby najpierw delikatnie przepłucz, a następnie zalej ½ l zimnej wody i odstaw na noc, by się namoczyły. Kolejnego dnia grzyby odcedź przez sitko i pokrój dość drobno. Pozostałą po moczeniu wodę wlej do garnka i dolej bulion warzywny. Pozwalamy zupie gotować się na małym ogniu ok. 1 godziny. Po tym czasie dodaj łyżkę masła i zabiel zupę przygotowaną śmietaną. Na końcu dodaj ugotowany makaron i wlej do miseczek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
Potrawy na Boże Narodzenie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W