Wege flaczki z boczniaków
Oceń przepis:
Przygotował:
Jagna Niedzielska
- Seria kulinarna:
- Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek 2 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Dania z grzybów
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 600 g boczniaków
- 2,5 l bulionu warzywnego
- 1 duża marchewka
- 1 duża pietruszka
- 1 gałązka selera naciowego
- ¼ selera
- ½ pora
- 2 cm imbiru
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka papryki słodkiej w proszku
- 1 łyżka białego pieprzu
- 2 łyżki suszonego lub świeżego lubczyku
- 6 łyżek suszonego majeranku
- 3 liście laurowe
- 3 łyżki sosu sojowego
- kilka ziaren ziela angielskiego
- olej rzepakowy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Marchewkę i pietruszkę pokrój w cienkie zapałki.
Seler naciowy, imbir i czosnek drobno posiekaj, a seler korzeniowy pokrój w kostkę.
Pora pokrój w talarki, a boczniaki w paski.
W garnku rozgrzej olej, najpierw podsmaż marchewkę, pietruszkę, selery, pora, imbir oraz czosnek.
Po chwili dodaj boczniaki i smaż przez kilka minut, aż wszystko delikatnie zmięknie. Całość zalej bulionem, dodaj lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, sos sojowy, biały pieprz oraz słodką paprykę. Gotuj pod przykryciem przez około 20 minut. Na sam koniec dodaj majeranek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W