Makaron żytni z bobem, dynią i fenkułem

Makaron żytni z bobem, dynią i fenkułem
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Maryla al dente (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Makarony, kluski, Dania z dyni
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrój dynię na 1,5 cm kawałki. Pokrój fenkuł w piórka, usuwając zdrewniały głąbik. Rozmroź bób i obierz go z łupinek. Obierz czosnek. W moździerzu utłucz pieprz i anyż gwiazdkowy. Czosnek grubo posiekaj. Wrzuć dynię, fenkuł i czosnek do naczynia żaroodpornego. Oprósz pieprzem z anyżem, solą, polej oliwą i wermutem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Po 20 minutach włącz grill na 10 minut. Upraż pestki dyni i orzechy. Ugotuj makaron al dente w posolonej i lekko posłodzonej wodzie. Odcedź go, dodaj do upieczonych warzyw, wsyp obrany bób, wymieszaj wszystko z 4 łyżkami masła. Podawaj oprószone uprażonymi orzechami, pieprzem i solą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA